اقدامات پیشیگرانه در برابر شیوع احتمالی «امیکرون» تشدید شود/عدم ارائه گزارش از سوی «سینوفارم» برای ایمنیزایی
همایون سامهیح نجفآبادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در خصوص سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «امیکرون» اظهار کرد: ویروس کرونا دارای جهشهای متعدد است که این میتواند به دور زدن پاسخ ایمنی بدن و شیوع بیشتر آن منتهی شود؛ در ماههای گذشته سویههای مختلف کرونا بروز کردهاند و بعد از سویههای «دلتا» و «لامبدا»، هماکنون نوبت به سویه «امیکرون» رسیده است.
وی ادامه داد: مسئولان باید اقدامات پیشگیرانه را تشدید کنند، البته به دنبال احتمال شیوع این سویه از ویروس، سفر برخی از اتباع کشورهای جنوبی قاره آفریقا به ایران محدود یا ممنوع شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: سویه «امیکرون» در برخی از کشورهای اروپایی هم شیوع پیدا کرده و متأسفانه توانایی مقابله صد درصدی برای ممانعت از ورود این ویروس چند میکرونی به کشور نیست.
بیشتر بخوانید:
سویه جدید کرونا ۱۰ جهش خطرناک دارد/ «امیکرون»، در حال پیشروی سنگر به سنگر
توضیحات سفیر ایران در آفریقای جنوبی در خصوص کرونای امیکرون
بیانیه مهم سازمان بهداشت جهانی درباره امیکرون
سامهیح نجفآبادی با بیان اینکه مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، گفت: امیدوارم واکسنهای مورد استفاده در ایران، در مقابل این سویه جدید ویروس کرونا مقاوم باشند و برخی از شرکتهای تولیدکننده واکسن، نکاتی در این باره مطرح کردهاند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: با توجه به تزریق گسترده واکسن سینوفارم در کشور، ایمنی این واکسن در مقابل سویه «امیکرون» مهم است؛ البته تاکنون این شرکت گزارشی در این خصوص ارائه نکرده است.
وی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاهها اظهار کرد: تا قبل از شیوع سویه جدید کرونا، موافق بازگشایی مدارس و دانشگاهها بودم، اما هماکنون باید منتظر نتایج تحقیقاتی کارخانه سینوفارم چین باشیم.
به گزارش آنا، در روزهای اخیر، سازمان بهداشت جهانی سویۀ جدیدی از ویروس کرونا به نام «امیکرون» را به عنوان یکگونه «نگرانکننده» معرفی کرده است و براساس نتایج آزمایشگاهی، اینگونه دو برابر گونه دلتا جهش دارد.
سویه «امیکرون» نخستین بار از سوی آفریقای جنوبی به سازمان جهانی بهداشت معرفی شد ولی پس از آن، تاکنون در کشورهای دیگری از جمله بلژیک، رژیم صهیونیستی و هنگکنگ نیز شناسایی شده است.
به دنبال احتمال شیوع بیشتر این سویه از ویروس کرونا در کشورهای مختلف، اصلیترین نگرانی درباره امیکرون، احتمال بیاثر یا کماثر بودن واکسنها در برابر آن است.
امیکرون هنوز در ایران مشاهده نشده، اما به گفته محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، تعداد زیاد جهشهای سویه جدید کرونا این احتمال را زیاد میکند این سویه هم شدیدتر باشد و هم واکسن روی آن جواب ندهد.
انتهای پیام/۴۱۶۳/پ
انتهای پیام/